Smaki Hiszpanii. Warsztaty i degustacja

WIERUSZÓW
2022-03-06 21:15

W niedzielny wieczór w restauracji "Na Rogu" w Wieruszowie odbyły się warsztaty połączone z degustacją smaków Hiszpanii. 

Warsztaty poprowadził Sebastian Michałczyk, doświadczony szef kuchni, który szlify zdobywał m.in. w wielu znanych polskich hotelach a także uczył się w Walencji. Podczas spotkania w ramach Dnia Kobiet przekazano informacje m.in. jak przygotować wyśmienitą zupę wiejską z chorizo, na czym polega przyrządzenie paelli z owocami morza. Nie zabrakło oczywiście kalmarów, tatara oraz hiszpańskiego wina. 

Sebastian Michałczyk pochodzi z powiatu wieluńskiego. Jako kucharz współpracował m.in. przy organizacji oprawy gastronomicznej Euro 2012 oraz 2016. Pracował dla Hotelu Arłamów i Hotelu Prezydent. Podczas swoich zawodowych przygotowań spędził 3 miesiące w Walencji w szkole Altaviana w czasie projektu "Gotuj po Hiszpańsku". 

fot. tugazeta.pl i Marek Patyk 

Komentarze

Komentarze publikuje się korzystając z narzędzia Facebooka.
Użytkownik publikuje treść komentarza na własną odpowiedzialność i jest to jego prywatna opinia. Aby zgłosić naruszenie należy kliknąć link „Zgłoś Facebookowi” przy wybranym poście. Regulamin i obowiązujące zasady korzystania z platformy Facebook dostępne pod adresem: https://www.facebook.com/policies
Właściciel i wydawca portalu tugazeta.pl nie odpowiada za treść publikowanych komentarzy.
Aby dodać komentarz musisz w pierwszej kolejności być zalogowany na portalu facebook.com
Jesteś już zalogowany ? Odśwież stronę