21 marca to pierwszy dzień kalendarzowej wiosny, dlatego uczennice, uczniowie oraz przedszkolaki z Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Chróścinie spędzili ten dzień zdrowo i aktywnie.
W klasach zostały przygotowane pomysłowe, apetycznie wyglądające i kolorowe potrawy, m.in. owocowe szaszłyki, sałatka warzywna, sałatka owocowa, kanapki wiosenne, różnego rodzaju smoothie oraz wege- pizza. Wykonanie wspólnych przekąsek było wspaniałym czasem integracji oraz świetnej zabawy. Cała społeczność szkolna udała się na boisko, gdzie głośnym śpiewem pożegnano zimową pannę Marzannę i przywitano z uśmiechem na ustach nową, pachnąca i kolorową porę roku- wiosnę. Po degustacji kulinarnych wytworów, Pani Dyrektor wręczyła nagrody dla uczestniczek oraz uczestników szkolnego konkursu, pt. „Moja recepta na zdrowie” .
Miłym akcentem dzisiejszego dnia było założenie skarpetek nie do pary, w ramach Dnia Kolorowej Skarpetki, czyli Światowego Dnia Zespołu Downa, solidaryzując się oraz okazując wsparcie osobom dotkniętych tą chorobą.
Paulina Ciach